Johanna Lind Bagge
Johanna Lind Bagge är certifierad, auktoriserad Cidesco-diplomerad hud-och spaterapeut samt entreprenör inom skönhet- och hälsobranschen. I hennes blogg får man följa med hemma bland familj, hundar och vänner. Allt från hundpromenader, till renovering, matlagning, jobb, resor och allt som tillhör vardagen.
Annons

Hemma Spa tips.

Hej på er.

Visst längtar man nu efter att få lite Spa feeling nu när pandemin har orsakat att man har fått boat in sig och kanske har man boat in sig lite för mycket dessutom då men ej har kunnat göra sådan saker man kanske gjorde förut. Det känns som man vill rensa bort allt nu iallafall, städa och damma av sig själv och börja med nya friska tag.

Vill dock betona att nu när allt börjar öppna upp sig så kan man verkligen göra klipp i bra priser på att just åka på Spa. Exempelvis om man har möjlighet så kan åka mitt i veckan och bara det gör att det blir ett mycket billigare pris och det finns så många fina ställen att åka till.

Här är jag och mina tjejer Anna, jag, annafia och Annika på lite spa på Skepparholmen för en tid sedan.

spa

spa

Men det kommer lite separata spa tips längre fram för nu tänkte jag ge er lite enkla hemma spa tips istället.

Annons

Först av allt…..se till att du får vara själv och få lite egentid. Lås in dig i badrummet mer eller mindre och ni vet en sådan där skylt man kan hänga på hotellrummen som säger stör ej eller städa mitt rum. Be att få en sådan nästa gång ni är på ett hotell och så hänger ni den utanför ert badrum hemma när ni vill vara lite själva.

hemma spa

Spa rutin om ni har badkar ( annars går det självklart bra ändå ) 

1 – Rengör ansikte och duscha kroppen.

2 – Peela ansiktet och kroppen ( med separata exfolieringsprodukter anpassade för respektive kropp och ansikte ) Avlägsna därefter ( dvs skölj av ) respektive peeling.

hemma spa

3 – Tappa upp ett varmt bad ( ej för varmt, 39 grader )

Annons

4 – Under tiden du fyller på badkaret så applicera en fuktighetsgivande och närande ansiktsmask och en ljuvlig kroppsolja på kroppen ( finns separata sådana ) Genom att du smörjer in dig med en närande olja på kroppen direkt får du en bättre effekt istället för att hälla det i badet och sprida ut oljan.

5 – Lägg dig i badet ( smörj även in dig rikligt med olja på dina fötter, men gör det precis innan du går i badet så du ej halkar ) Ligg i badet i ca 20- 25 minuter. Släck i badrummet, tänd ljus och sätt på skön avslappnade spa musik och slut dina ögon.

6 – När du känner dig redo så går du upp ur badet, duschar av dig ansiktsmask och eventuella rester av kroppsoljan.

7  – Applicera lite lätt fuktcreme på kroppen om kroppsoljan ej finns kvar men huden brukar vara som silke efter att du peelat kroppen och haft kroppsolja på huden i badet. Applicera därefter brun utan sol på kroppen och låt den sjunka in. Nu kommer du få ett jämnt fint resultat eftersom du peelat kroppen och återfuktad den innan.

hemma spa

8 – Ansiktet – Appliera ditt serum, ögonkräm och sedan din ansiktskräm. Därefter avslutar du även med brun utan sol i ansiktet.

Nu har du på ett enkelt sätt gjort mer eller mindre en helrenovering av kropp och ansikte på ca 1 timma och dessutom kommer du få en gyllene solkysst hud.

Annons

Och du…..glöm ej de tända ljusen, lite musik och lite bubbel i glaset också.

hemma spa

( finns ju dessutom vinhållare för badet också, bild – Femina )

Stunder av njutning som kan betyda mer än vad du tror för dig gällande self care, och det är du värd!

Ta hand om dig själv!

Varma kramar Johanna

 

Annons
Annons

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dela på:
Annons
Laddar
https://johannalindbagge.femina.se/life/rensa-ut-sortera-och-adhd-race/