Hej kära vänner. Hoppas ni har det bra. Dagarna bara rusar iväg och det är ofattbart att det är midsommar nu på fredag:) Här har det som vanligt varit full fart och sitter i möten och planeringar samt inspelningar av olika slag. Spännande att snart kunna få delge er det. Midsommarafton kommer nog se lite annorlunda ut i år och här blir det lugnt men med några vänner som kommer. Vi kan ju sällan åka någonstans då vi har fem hundar så det blir att folk kommer till oss istället:) Men nu till midsommar och tips på supersäkra och försvinnande goda midsommartårtor som jag alltid brukar baka: Skaldjurstårta Jag dekorerar med rom, räkor och tomater samt gräslök. Supergod och görs gärna kvällen innan så den får stå och suga åt sig allt gottigt under natten. Väldigt matig tårta! Du behöver: Till botten - 0.5 dl flytande margarin / 200 g kavring. Till Fyllningen - 300 g räkor, skalade ( 1 kg med skal ) / 2 dl kräftstjärtar / 200 g färskost 11 % / 250 g naturell kvarg 1 % / 3 msk riven pepparrot, färskriven. / 0.5 dl. knippe dill finhackad / 0.5 dl gräslök finhackad / 0.5 tsk salt. Till Dekorationen - 50 g röd stenbitsrom / 50 g mörk stenbitsrom / dill / tomater / räkor / rödlök. Gör såhär: 1 - Blanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kall i ca 1 timma. 2 - Hacka räkor och kräftstjärtar och spara några till dekoration. 3 - Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, gräslök och dill. Blanda noga och smaksätt med salt och peppar. 4 - Bred ut fyllningen på botten och låt stå kallt några timmar och helst gärna över natten. 5 - Dekorera med räkor, gräslök, tomater, rom och lök ___________________________________________________________ Midsommartårta i långpanna Galet god midsommartårta med bär, maräng och sockerkaksbotten. Du behöver: Till Smet 1: 1.5 dl vetemjöl / 1 dl strösocker / 2 tsk bakpulver / 150 g smör smält / 3 äggulor / 5 msk grädde. Till Smet 2: 3 äggvitor / 2 dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / mandelspån. Fyllning: Rikligt med bär såsom hallon, jordgubbar och blåbär / 3 dl vispad grädde / bär till garnering / florsocker för dekor. Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Smet 1 Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Vispa ihop med smält smör, äggulor och grädde. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Smet 2 Vispa äggvitor, socker och vaniljsocker till en hård maräng. Bred ut marängen ovanpå den första degen. Strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills marängen fått fin färg. Garnerna sedan med frukt och bär. Servera tillsammans med vispad grädde. _____________________________________________________________ Kan garantera er att dessa är så populära vid midsommarbordet så tips på goda midsommartårtor från mig. Varma kramar Johanna