Hej kära vänner. Hoppas ni har det bra. Nu stundar avslutningar och midsommar och ni som följer mig vet att jag älskar att baka även om jag tyvärr ej hunnit med så mycket av det på sista tiden, men hur som helst vill jag tipsa er om några supergoda tårtor att göra snabbt och enkelt så håll till godo!Här är en tårta som aldrig kan få fel och som du egentligen kan göra precis som du vill. Fyll den med vad du tycker om! Jag gjorde två olika tårtor men med samma utseende dock:) En sockerkaksbas och en chokladbas.Nåväl om du inte orkar baka sockerkaksbas eller en vanlig chokladbas så finns de ju färdiga att köpa. Men oavsett vad du väljer så kommer här tips på fyllning! Första lagret - på Sockerkaka eller chokladkaka botten -- Bred på smörkräm, vaniljkräm, grädde och bär ( hallon och blåbår )Smörkräm150 g smör ( rumstempererat ) 2 1/2 dl florsocker2 tsk vaniljsocker1 äggulaBlanda samman allt till en krämig smet. Vaniljkräm 2,5 dl mjölk1 krm vaniljpulver [eller 1 vaniljstång]0,75 dl strösocker3 äggulor0,3 dl majsstärkelse50 g smör, mjuktLägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna. Till midsommar är denna alltid perfekt nedan!Skaldjurstårta. Jag dekorerar med rom, räkor och tomater samt gräslök. Supergod och görs gärna kvällen innan så den får stå och suga åt sig allt gottigt under natten. Väldigt matig tårta! Du behöver: Till botten - 0.5 dl flytande margarin / 200 g kavring.Till Fyllningen - 300 g räkor, skalade ( 1 kg med skal ) / 2 dl kräftstjärtar / 200 g färskost 11 % / 250 g naturell kvarg 1 % / 3 msk riven pepparrot, färskriven. / 0.5 dl. knippe dill finhackad / 0.5 dl gräslök finhackad / 0.5 tsk salt.Till Dekorationen - 50 g röd stenbitsrom / 50 g mörk stenbitsrom / dill / tomater / räkor / rödlök.Gör såhär: 1 - Blanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kall i ca 1 timma.2 - Hacka räkor och kräftstjärtar och spara några till dekoration.3 - Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, gräslök och dill. Blanda noga och smaksätt med salt och peppar.4 - Bred ut fyllningen på botten och låt stå kallt några timmar och helst gärna över natten.5 - Dekorera med räkor, gräslök, tomater, rom och lök___________________________________________________________Midsommartårta i långpanna.Galet god midsommartårta med bär, maräng och sockerkaksbotten. Du behöver: Till Smet 1: 1.5 dl vetemjöl / 1 dl strösocker / 2 tsk bakpulver / 150 g smör smält / 3 äggulor / 5 msk grädde.Till Smet 2: 3 äggvitor / 2 dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / mandelspån.Fyllning: Rikligt med bär såsom hallon, jordgubbar och blåbär / 3 dl vispad grädde / bär till garnering / florsocker för dekor.Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader.Smet 1Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.Vispa ihop med smält smör, äggulor och grädde.Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna.Smet 2Vispa äggvitor, socker och vaniljsocker till en hård maräng.Bred ut marängen ovanpå den första degen.Strö över mandelspån.Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills marängen fått fin färg.Garnerna sedan med frukt och bär.Servera tillsammans med vispad grädde. _____________________________________________________________ Kan garantera er att dessa är så populära vid midsommarbordet eller avslutningar!Varma kramar Johanna