Hej kära vänner.Hoppas ni har det bra. Full fart här med flytt, jobb, inspelningar och sjukstuga med både vuxna och hundar.Idag är jag förkyld som så många är just nu, lilla Karin ( vår engelska bulldog ) fick åka till bästa Väsby Djursjukhus igen då hennes höft hade fått en låsning. Idag blev Julia getingstucken av ett helt gäng av aggressiva getingar och jag likaså. De små liven hade byggt bo i en träplanka i trädgården så det har varit minst sagt fullt action här i kombination med leveranser och multitasking av jobb. Vi har massor av fruktträd och det älskar ju getingarna att äta ifrån. Men hösten är fantastisk med dess färger och det är som våren fast där löven är blommorna istället. Apropå äpplen så gick jag ner och plockade så goda äpplen och bakade äppelpaj som skulle pigga upp bland sjukstugan och jobb och här nedan kommer ett supergott recept på just det. Världens godaste äppelsmulpajOm du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!Ingredienser ( 4 portioner ) ca 533 1/3 g äpplen2/3 tsk kanel1 1/3 tsk socker2/3 krm flingsalt (viktigt att det är flingsalt som används)smör till formenSmul83 1/3 g kallt smör1 1/3 dl vetemjöl2/3 dl havregryn1 dl socker1/3 - 2/3 tsk flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden)Till serveringvispad gräddevaniljsåsglassGör så härSätt ugnen på 225°C.Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt, ta lite i taget av flingsaltet och smaka av degen allt eftersom så att sältan blir lagom.Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port).Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.Starta timerTill servering: Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.För allaFri från ägg om grädde eller äggfri glass bjuds till serveringen.Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och vaniljvisp, grädde eller glass.Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett och vaniljvisp, glass eller grädde.Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.KlimatanpassaGör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.TipsHemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman. Ha i lite salt i taget och smaka på smulet tills du tycker att smulet är lagom salt!_______________________________________________________________Jag är en riktig gottegris som älskar att baka!Så nu kan man tillåta sig att äta så mycket äppelpaj som det går med mycket vaniljsås!Ni ska få lite mer recept på äpplen sedan. Nu ska jag ta hand om hundarna och smörja in min getingstuckna rumpa!Var rädd om er sålänge.kramar Johanna