Hej kära vänner! Hoppas ni mår bra. Jisses vad dagarna springer iväg och det går alldeles för fort. Inatt har jag sovit dåligt och jag brukar inte få så mycket sömn helt ärligt. Hundarna vaknar tidigt och ska gå ut så jag brukar vakna vid kl. 06.00 - 06.30 varje morgon inklusive helg. Det första jag gör är att gå ut med dem och sedan är det kaffe som gäller. Sätter alltid på nyhetsmorgon och dricker kaffe under tiden jag ordnar hundmat och annat fix. Sedan efter mat till flickorna går jag en skogspromenad med dem. Efter det var avklarat kom min/vår älskade guddotter Alina som jag passade. Så otrolig go och glad liten prinsessa och hundarna blir så avundsjuka och nyfikna. Vi busade, bakade och gjorde bland annat äppelpaj innan hon somnade tryggt i famnen. ____________________________________________________ Här kommer tips på en god smulpaj nedan som jag alltid brukar göra: ( Recept från ICA ) Världens godaste äppelsmulpaj Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut! Ingredienser ( 4 portioner ) ca 533 1/3 g äpplen 2/3 tsk kanel 1 1/3 tsk socker 2/3 krm flingsalt (viktigt att det är flingsalt som används) smör till formen Smul83 1/3 g kallt smör 1 1/3 dl vetemjöl 2/3 dl havregryn 1 dl socker 1/3 - 2/3 tsk flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden) Till serveringvispad grädde vaniljsås glass Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt, ta lite i taget av flingsaltet och smaka av degen allt eftersom så att sältan blir lagom. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port). Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg. Starta timer Till servering: Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass. För alla Fri från ägg om grädde eller äggfri glass bjuds till serveringen. Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre. Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och vaniljvisp, grädde eller glass. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett och vaniljvisp, glass eller grädde. Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag. Klimatanpassa Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten. Tips Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman. Ha i lite salt i taget och smaka på smulet tills du tycker att smulet är lagom salt! _______________________________________________________________ Jag är en riktig gottegris som älskar att baka! När Alina åkte hem blev det jobb, trädgård ( håller på att röja upp strand vid sjöstugan ), tvättat alla flickor och klippt klorna och det älskar att bli tvättade och masserade. Astman är på topp för jag tvättar alla hundar samtidigt i duschen, haha! Men nu ligger de utslagna och sover! Under tiden de sov så smög jag iväg och tog en ridtur i skogen med vår kära granne Eva´s vackra friserhästar. Det är bara så ljuvligt att komma igång med ridningen igen efter så många års uppehåll. Det är som att rida på ett helt hälsoapotek och kropp och själ blir i perfekt harmoni. Älskart, och imorgon är det dags igen. Nu blir det lite te och slänga sig i soffan för att fortsätta se serien Waco som går på TV 4 Play, somnar till varje avsnitt, haha! fast den är riktigt bra! Önskar er en fin kväll så ses vi imorgon igen. Varma kramar johanna