Hej kära vänner. Nu har jag ej skrivit om bakning men det är verkligen något jag älskar och som jag försöker göra så ofta jag hinner och jag har önskningar på att lägga ut mera recept som jag gjorde tidigare och här kommer två favoritrecept på bröd som jag älskar att baka. Dessa är försvinnande goda! Ett recept som jag har tidigare skrivit om är just min fillimpa se recept nedan: Johanna´s Fillimpa Recept 5 dl Vetemjöl, 3 dl Rågsikt, 2 dl grahamsmjöl, 1 dl linfrön, 1 dl krossat bovete, 1 dl Hirs flingor, i dl solrosfrön, 1 tsk salt, 4 tsk bikarbonat. Hacka gärna lite aprikoser och lägg i lite russin också vilket ger brödet ytterligare en sötma. Blanda alla torra ingredienser först och ta sedan följande: 0.5 dl rapsolja, 2 dl mörk sirap och 1 l lättfil. Smörj och bröa två brödformar och häll i smeten i respektive. Sätt in båda formarna i ugnen på 175 grader i 100 minuter. Sedan klart! Du har gott och saftigt nyttigt bröd som alla kommer att älska. Sedan har vi bananlimpan. Bananbröd är ett gott bröd man helst gör av riktigt mogna bananer - gärna de du annars skulle slänga. Bananbröd är godast färskt med en god och smakrik ost på. Recept 2 bananer, 2 dl havregryn, 4 dl vetemjöl, 1 dl grovhackade cashewnötter, 2 tsk bikarbonat, 1 tsk salt, 250 g Kesella kvarg lätt, 1/2 dl honung. Garnering 1 dl. bananchips. Sätt ugnen på 200°. Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, honung och banan. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1 ½ liter. Lägg på bananchipsen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt svalna på galler. _________________________________ Enkelt snabbt och smidigt. En varm smörgås och ett glas mjölk är som balsam för själen. Kramar Johanna