Hej på er! Det lackar mot Jul och imorgon är det bara 2 månader kvar till Lucia och dessutom är det min födelsedag, tjoho! Som ni säkert vet vid det här laget så älskar jag att baka och tänkte ger er lite baktips fram till Jul på mina favoriter och i Julnumret Sköna Hem som ligger ute nu i butikerna finns det som sagt massor av inspiration och Charlotta Flinkenberg var här hemma och gjorde ett jättefint reportage om just julen och Stephanie Sivfert tog dessa bilder i samband med det. Jag bakade så det stod härliga till......och här kommer det första baktipset. Mjuk pepparkaka med lingon och blåbär 12–14 bitar 125 g smör, mjukt 2½ dl farinsocker 2 stora ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk malen kanel 2 tsk malen ingefära 1 tsk malda kryddnejlikor 1½ dl gräddfil Glasyr och garnering 2 dl florsocker ca 1 msk äggvita lingon Ugn 175° Gör så här 1. Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. 2. Blanda mjölet med bakpulver och alla kryddor. Rör ner det i smeten växelvis med gräddfilen. 3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. 4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt svalna. 5. Glasyr & garnering: Vispa glasyren och häll den över kakan. Låt stelna. Garnera med lingon och blåbär och lite mynta. En ljuvligt julig och uppskattad pepparkaka. Varma kramar Johanna