Hej kära vänner. Har varit lite kaos idag för att styra om olika arbeten och event, tack vare de nya restriktionerna från Regeringen vilket är full förståelse. Kommer skriva ett längre inlägg imorgon men nu är jag klar för dagen typ kl. 21. 00, haha:) och står och lagar en sen middag vilket är snabbt och enkelt och det är en återkommande rätt hos oss och det är: - Medelhavskyckling. Så här kommer det försvinnande goda receptet. Så här kommer receptet: 1 st hel kyckling eller ca 1,2 kilo kycklinglår 6 st potatisar (medelstora) 20 st vitlöksklyftor 8 st gröna oliver med kärnor 1 ask körsbärstomater (250 gram) 1 st citron 2 st vitlöksklyftor, pressade 3 st rosmarinkvistar klippta i mindre bitar 2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar 1 msk olivolja Så här gör du! Skär kycklingen i bitar. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg kyckling, potatis, vitlöksklyftor, oliver och tomater på ett ugnssäkert fat. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalen och pressa ur saften. Fördela citronskal och saft, pressad vitlök och rosmarin över potatis och kyckling. Salta, peppra och ringla över olivolja. Rör om så att allt blandas. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in formen mitt i ugnen och låt stå ca 50 minuter tills kycklingen är färdig och potatisen mjuk. Rör om två-tre gånger under tiden. Så enkelt och så gott! Vi hörs imorgon igen. Varma kramar Johanna