Gokväll i stugan. Visst är det väll härligt med höstluften som är nu. Älskar allt vackert som sker nu i naturen och att kunna vara ute med hundarna i skogen. Idag har det varit massor av fix att göra på hemmaplan och igår var det Åhléns City butiken som gällde då vi har vår popup butik där fram till och med den 23 September. Nu har jag landat i soffan med svansbarnen och skriver bara några rader till er gällande det supergoda receptet på Bullar med fyllning! Lyxiga Kanelbullar med fyllning - Ingredienser 30 bullar 5 dl mjölk 660 g vetemjöl (11 dl) 15 g jäst 1 1/2 dl socker 1 msk kardemumma 1 1/2 tsk salt 1 ägg 175 g smör Fyllning 100 g mandelmassa 1 dl socker 175 g smör 2 msk malen kanel 1 ägg, lätt uppvispat till pensling pärlsocker Så här gör du Blanda alla ingredienser utom smöret. Knåda ihop degen. Blanda sedan ner det rumsvarma smöret. Det är lite kladdigt till en början men sedan suger degen till sig fettet och degen blir mycket smidig. Fortsätt knåda i cirka 10 minuter i maskin och något längre för hand. Låt jäsa i bunke under bakduk i cirka 30-35 minuter. Plasta bunken och ställ kallt i cirka 8-12 timmar. 3. Innan utbaket. Riv mandelmassa och rör ner smör och kanel till en jämn smet. 4. Kavla ut degen cirka 5 mm tjock till en rektangel. 5. Stryk på rikligt med fyllning. Vik degen på längden. Skär längder på tvärsen cirka 2-3 cm breda. Tvinna längden. Håll ena degkanten med pekfinger, långfinger och tumme. Vira deglängden två varv kring fingrarna. Lägg degänden över fingrarna och degen och kläm fast kanten under bullen. 6. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek i cirka 40-60 minuter. 7. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och ev. flarn. 8. Grädda i 6-8 minuter. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. Gott och enkelt att frysa in och för att alltid ha en påse bullar nära till hands. Må så gott så hörs vi imorgon igen. Varma kramar johanna