Hej kära vänner. Hoppas ni mår bra. Ni kommer snart få en liten uppdatering på hela veckan som har gått för den har varit intensiv men väldigt rolig! Allt från Formexmässa, Beauty Event, till pressmöte och fix och trix hemma. Men först kommer enligt önskemål lite recept på favoriter som jag bakade till alla Ladies på Beauty Eventet i lördags. Så här kommer det - Johanna´s Filimpa Recept 5 dl Vetemjöl, 3 dl Rågsikt, 2 dl grahamsmjöl, 1 dl linfrön, 1 dl krossat bovete, 1 dl Hirs flingor, i dl solrosfrön, 1 tsk salt, 4 tsk bikarbonat. Hacka gärna lite aprikoser och lägg i lite russin också vilket ger brödet ytterligare en sötma. Blanda alla torra ingredienser först och ta sedan följande: 0.5 dl rapsolja, 2 dl mörk sirap och 1 l lättfil. Smörj och bröa två brödformar och häll i smeten i respektive. Sätt in båda formarna i ugnen på 175 grader i 100 minuter. Sedan klart! Du har gott och saftigt nyttigt bröd som alla kommer att älska. ________________________________________________________________________________________ Drömrulltårta Du behöver - 3 ägg 1 1/2 dl socker 5 msk potatismjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver Fyllning 100 g smör 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Du gör såhär Sätt ugnen på 250° C. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40cm (för 1 tårta). Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. _____________________________________________________________________________ Morotskaka Du behöver ( 8 bitar ) 2 stora ägg 3 dl strösocker 1 1/2 dl neutral olja 4 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk bakpulver 2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1/2 tsk salt 300 g skalade morötter (5 dl fint rivet) 1 1/2 dl kokos Cream Cheese Topping 100 g smör, rumsvarmt 200 g cream cheese (färskost) 4 dl siktat florsocker + ev. lite rivet citronskal Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt i en separat skål. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner de rivna morötterna och riven kokos. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen. Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman ordentligt, ca 3-5 min. Sikta över florsockret och vispa ihop till en krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal eller lite vanilj. Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex pecan- eller valnötter, eller servera precis som den är. ______________________________________________________________________________________________________________ Kladdkaka med kokostosca Du behöver - 300 g smör Ⓛ 5 dl strösocker 4 ägg 1 msk vaniljsocker ½ tsk salt 2 dl kakao 4 dl vetemjöl Kokostosca 75 g smör Ⓛ 200 g kokosflingor 1 dl ljus sirap 2 dl strösocker 1½ dl vispgrädde Ⓛ Gör så här - Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Toscasmet Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. ___________________________________________________________________________________________________ Smaklig gobit! Kram Johanna