Hej kära vänner. Imorgon kommer ni få se en inblick i Beauty Eventet som jag hade i lördags och med det, massor av tips och råd till er. Men först enligt utlovat kommer recept på följande som är supergott att bjuda på. Håll till godo! Morotskaka Du behöver ( 8 bitar ) 2 stora ägg 3 dl strösocker 1 1/2 dl neutral olja 4 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk bakpulver 2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1/2 tsk salt 300 g skalade morötter (5 dl fint rivet) 1 1/2 dl kokos Cream Cheese Topping 100 g smör, rumsvarmt 200 g cream cheese (färskost) 4 dl siktat florsocker + ev. lite rivet citronskal Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten av en springform med bakplåtspapper. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst. Tillsätt oljan och vispa samman. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt i en separat skål. Blanda ner de torra ingredienserna i äggsmeten. Avsluta med att vända ner de rivna morötterna och riven kokos. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 45-50 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen. Vispa smör till frostingen riktigt krämigt, tillsätt cream cheese och vispa samman ordentligt, ca 3-5 min. Sikta över florsockret och vispa ihop till en krämig frosting. Vill du smaksätta frostingen kan du tillsätta rivet citronskal eller lite vanilj. Bred frostingen över morotskakan och dekorera med t ex pecan- eller valnötter, eller servera precis som den är. _________________________________________________________________________________________ Kladdkaka med kokostosca Du behöver – 300 g smör Ⓛ 5 dl strösocker 4 ägg 1 msk vaniljsocker ½ tsk salt 2 dl kakao 4 dl vetemjöl Kokostosca 75 g smör Ⓛ 200 g kokosflingor 1 dl ljus sirap 2 dl strösocker 1½ dl vispgrädde Ⓛ Gör så här – Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en form (ca 20 x30 cm) med kant och fyll den med smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Toscasmet Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter. _________________________________________________________________________________________ Smaklig gobit! Kram Johanna