Hej kära vänner. Hoppas ni har det bra. Något jag älskar är att baka och det har jag gjort sedan jag var liten så när vår goda vän Tobbe Andersson fyllde jämnt önskade han sig lite bakverk från mig som ni nu ska få receptet på. Mer kommer av recept men låt oss börja med detta. Här är en tårta som aldrig kan få fel och som du egentligen kan göra precis som du vill. Fyll den med vad du tycker om! Jag gjorde två olika tårtor men med samma utseende dock:) En sockerkaksbas och en chokladbas. Nåväl om du inte orkar baka sockerkaksbas eller en vanlig chokladbas så finns de ju färdiga att köpa. Men oavsett vad du väljer så kommer här tips på fyllning! Första lagret - på Sockerkaka eller chokladkaka botten - - Bred på smörkräm, vaniljkräm, grädde och bär ( hallon och blåbår ) Smörkräm 150 g smör ( rumstempererat ) 2 1/2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Blanda samman allt till en krämig smet. Vaniljkräm 2,5 dl mjölk 1 krm vaniljpulver [eller 1 vaniljstång] 0,75 dl strösocker 3 äggulor 0,3 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en kall skål. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas. Grädde och tinade bär ( förslagsvis hallon och blåbär ) Så nu har du alltså ett lager av smörkräm, vaniljkräm, grädde och bär. Andra lagret - Lägg på sockerkaks- eller chokladlager. Bred på smörkräm, vaniljkräm, grädde och bananer. Gör exakt samma fyllning men denna gång ( istället för bär ) tar du skivade bananer. Tredje lagret - Då tar du smörkrämen, vaniljkrämen, grädden och sedan på ett marsipanlager ( finns även där färdiga så det är snabbt och enkelt ) och så dekorerar du hur du vill. Jag tog färdiga marsipandekorationer denna gång och strödde på florsocker. Superenkla tårtor men gjorda med kärlek och med fyllning som garanterat är gott. Vad det gäller Skaldjurstårtan så finner ni receptet här - Skaldjurstårta Och här finner ni ytterligare ett gott tårtrecept som jag brukar vara försvinnande gott - Sommartårta i långpanna Verkligen älskar att baka och det är en stor passion som jag önskade jag kunde få mera tid till att göra. Jag bakade så mycket förut men tyvärr ej så mycket numera. När jag var mindre så gjorde jag till och med tårtor på beställningar som jag fick så kanske i mitt nästa liv blir jag konditor! Varma kramar johanna