Hej kära vänner. Hoppas ni har det bra. Tänk att det snart är midsommar. Vad ska ni hitta på då ? Oftast brukar det vara vänner som kommer hem hit då jag måste tänka på alla hundarna. Förra midsommaren var lugnt och skönt i goda vänners lag och såhär såg det ut då. Här är den obligatoriska skaldjurstårtan jag alltid bakar varje år och den är supergod. Så här kommer receptet. Skaldjurstårta Du behöver: Till botten – 0.5 dl flytande margarin / 200 g kavring. Till Fyllningen – 300 g räkor, skalade ( 1 kg med skal ) / 2 dl kräftstjärtar / 200 g färskost 11 % / 250 g naturell kvarg 1 % / 3 msk riven pepparrot, färskriven. / 0.5 dl. knippe dill finhackad / 0.5 dl gräslök finhackad / 0.5 tsk salt. Till Dekorationen – 50 g röd stenbitsrom / 50 g mörk stenbitsrom / dill / tomater / räkor / rödlök. Gör såhär: 1 – Blanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå kall i ca 1 timma. 2 – Hacka räkor och kräftstjärtar och spara några till dekoration. 3 – Blanda hackade räkor, kräftstjärtar, färskost och kvarg. Tillsätt pepparrot, gräslök och dill. Blanda noga och smaksätt med salt och peppar. 4 – Bred ut fyllningen på botten och låt stå kallt några timmar och helst gärna över natten. 5 – Dekorera med räkor, gräslök, tomater, rom och lök Sedan har ni en annan försvinnande god midsommartårta till kaffet att bjuda på. Midsommartårta i långpanna Galet god midsommartårta med bär, maräng och sockerkaksbotten. Du behöver: Till Smet 1: 1.5 dl vetemjöl / 1 dl strösocker / 2 tsk bakpulver / 150 g smör smält / 3 äggulor / 5 msk grädde. Till Smet 2: 3 äggvitor / 2 dl strösocker / 1 tsk vaniljsocker / mandelspån. Fyllning: Rikligt med bär såsom hallon, jordgubbar och blåbär / 3 dl vispad grädde / bär till garnering / florsocker för dekor. Gör såhär: Sätt på ugnen på 175 grader. Smet 1 Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Vispa ihop med smält smör, äggulor och grädde. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Smet 2 Vispa äggvitor, socker och vaniljsocker till en hård maräng. Bred ut marängen ovanpå den första degen. Strö över mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills marängen fått fin färg. Garnerna sedan med frukt och bär. Servera tillsammans med vispad grädde. ______________________________________________ Önskar er en fin fredag och var rädd om er. Kramar Johanna